T1 To the coast II
Blijf op de hoogte en volg Jens
13 September 2009 | Verenigde Staten, New York
Vandaag gaat onze trip door zuidwest Amerika beginnen. Eerst nog even langs de supermarkt voor wat water voor onderweg en dan er vandoor. Het begint al goed. Zelf de stad uit rijden lukt prima, maar om vervolgens de snelweg op te draaien in de file was een tegenvaller. Maar wij waren vol goede moed en genoten nog van de nieuwe auto, dus tijdens het wachten maar wat knopjes uitgeprobeerd.
Hier en daar moesten we wennen aan de Amerikaanse manier van bewegwijzeren. Zo nu en dan ging het even iets anders dan gepland, maar met wat omwegen kwamen we uiteindelijk aan de kust. O ja, dat waren we bijna vergeten, het was nog steeds dezelfde westkust en daar hangt vaak mist. Zo ook vandaag. ‘Wat een mist’ zei de pessimist; ‘Trekt wel op’ zei de optimist.
We reden langs de 1 langs de kust van noord naar zuid (lekker dicht langs de rand). Dat is een toeristische route en ja, dan kom je Nederlanders tegen. Ze zijn hier dus ook. Op de terrasjes, in mobile homes, bij de zeehonden, ga zo maar door. Onderweg even gestopt voor een kopje koffie. Cappuccino voor de verandering. De ‘cappuccino-index’ was wat aan de hoge kant, maar hij was erg lekker! Ook een broodje gerookte kalkoen bijbesteld. O, dat was waar ook, everything is big. Geen nood, even een doosje vragen en je hebt ook direct je dinner for tonight.
Bij het zien van het stadje in het zuiden aan de kust, waren we er snel uit; we rijden door naar Bakersfield (in de hoop dat daar meer te beleven zou zijn). Klopte, grote stad en veel hotels. Best Western, dat moet goed zijn, is thuis ook altijd zo. Prima hotel. Zwembad erbij. Gratis WIFI internet. Super. Genoeg voor een fijne avond.
13 September 2009 - 07:35
Wijpkemaatjes:
Balen zeg die mist :(. Het is een stuk mooier als het helder is. Hopelijk genieten jullie als nog van de mooie natuur. Grappig om te lezen van die kalkoen-sandwich, dat hadden wij ook toen we route 1 aan het rijden waren. Het is inderdaad een hele maaltijd!
Veel plezier en tot...
X van ons -
13 September 2009 - 15:56
Jefta:
"‘Wat een mist’ zei de pessimist; ‘Trekt wel op’ zei de optimist."
Wat een draak xD.. maar leuke route genomen! liefs Jef -
13 September 2009 - 17:36
Elja:
Nou al een gokje gewaagd?
groetjes -
13 September 2009 - 19:05
Melody:
Yes!! weer twee verhalen op de site! ik was al een beetje ongerust er was 1 dag niets geplaatst! :| haha maar alles gaat nog goed gelukkig en jullie genieten nog goed :D LEUK! wat een mooie auto!
eelco en ik zijn vanmiddag bij opa en tante anneke geweest! kwamen we daar aan vertelde opa dat hij jarig was! Stom stom dat ik dat niet wist maar wel erg gezellig!ik werdt aardig herkent door visite en heb veel foto;s uit de oude doos bekeken echt heel leuk!wat was papa een schatje :D
ik mis jullie nu echt wel heel erg :( ik ben al wel een beetje aan het aftellen hoor! maar ben voor jullie blij dat jullie nog even hebben..
voor ons zit de vakantie er alweer op morgen weer aan het werk!
Knuffel melody -
13 September 2009 - 20:40
Opa:
vandaag zondag frank o was de predeker gisteren heeft jaanno
de workmeet enwat dingen geleend om zyn vloer te leggen goed gelukt we genieten met jullie mee door het verhaal floor maakt het goed en wy ook h g opa