Autorijles in Alameda
Blijf op de hoogte en volg Jens
05 September 2009 | Verenigde Staten, Alameda
Negen uur ontbijt. Na een heerlijke nachtrust in een rustige omgeving (in tegenstelling tot New York), was het goed eten bij oom Jap in de keuken. Heel gezellig. Nu was het tijd voor wat orientatie. De kaarten van de omgeving op tafel en een kijken waar de verschillende steden liggen en waar iedereen woont. Genoeg te bekijken in de omgeving. We hoeven ons niet te vervelen.
Na het eten naar de supermarkt. Jens mag rijden en dat in een automaat. Ook een van de goede dingen in Amerika. Rijden op z’n Amerikaans is toch wel degelijk anders dan in Nederland! Stoppen voor een stopbord is verplicht, met zijn allen voor een kruising staan en dan ‘wie het eerst komt, wie het eerst gaat’, heel merkwaardig.
De supermarkt was ook weer een slag groter dan wat wij in Nederland gewend zijn. Van alles staat er net iets meer. Neem nou bijvoorbeeld dressings voor over de sla. Als je die allemaal wilt proberen, dan moet je wel een half jaar sla eten. Samen met oom Jap achter de wagen aan en allemaal lekkere dingetjes kopen voor de lunch, wat weer een fijne vakantieactiviteit.
Na de lunch siësta. Dat mag als je opa en oma bent . Kun je mooi even verslaglegging doen van alle belevenissen, die dan vervolgens weer kunt publiseren op het internet. In de middag lekker thee drinken met oom Jappie. De Hollandse gewoontes zijn er nog. We hebben al vast onze reis doorgesproken die we willen gaan maken naar Grand Canyon. We zullen minimaal 5 dagen met de auto op pad zijn en uitkomen bij Lake Tahoe in het noorden. Daar mogen we een aantal dagen in een cabin (zomerhuisje).
Rond zessen maar es gebeld met Paulina, ‘at what time do you expect us to come for dinner’. ‘Kom maar langs’ , dus in de auto voor nog een rijles en naar een volgende familie ontmoeting. Voor de deur zegt oom Jap ‘Don is nog niet thuis, die komt altijd laat van zijn werk (herkenbaar) en vervolgens doet Don de deur open. Surprice.
Hartelijk welkom. Wat te drinken. Lekker Engels praten. Don maakt de zalm klaar op de BBQ. Samen met een lekkere salade was het heerlijk eten achter op de steiger naast je eigen boot. Dat is wat anders dan drie kwartier rijden naar de jachthaven in Echtenerbrug.
Je merkt dat het al wat frisjes begint te worden in de avonden. Onder het genot van een glaasje wijn hebben we het programma voor de komende weken doorgenomen. Staan veel leuke dingen op. In principe is het rond. Een aantal dingen moeten we nog even over nadenken, zoals kamperen in Yosemite park (slapen in een tent?!). We zijn in ieder geval tot de conclusie gekomen dat we weer terug moeten komen. Er is veel te weinig tijd om alles te bekijken.
05 September 2009 - 17:10
Jefta:
lekker he zo'n automaat ;) plannen zien er goed uit!!
veel plezier daar nog
x jefta -
05 September 2009 - 17:38
Omiiiii:
moi,wat een kleine mn lijkt het .......ook gezellig in epe eenmooie nette flat we zijn heen met d boot over gegaan prachtige mensen gelukkig en heerlijk iraans eten half 8 thuis genieten genieten floor heel blij liefs moeke