Manhattan - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Jens Akker - WaarBenJij.nu Manhattan - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Jens Akker - WaarBenJij.nu

Manhattan

Blijf op de hoogte en volg Jens

02 September 2009 | Verenigde Staten, New York

Maandag 31 augustus 2009

Na een heerlijke nachtrust op ons king size bed en een lekkere douche start de eerste dag New York. Als je maar twee dagen hebt, is het hebben van een plan wel zo prettig. Deze eerste dag zou een diepte aanval zijn op Manhattan. Een mars langs Broadway tot het zuidelijkste puntje, waar we het veer naar Staten Island hebben genomen. Deze ferry is gratis, daarom hebben we em ook maar weer terug genomen.

Terug op Manhattan hebben we meer in de breedte verkend. Eerst een route door het financial district. Bekende plaatjes op het nieuws van de beurs op Wallstreet, hebben we nu echt op de foto, met Jens en Sjanie erbij.

Na het financiële centrum door naar Ground Zero. Een gapend gat in deze druk bevolkte stad valt direct op. Erg lang hoef je niet te zoeken om op de grootste bouwput van New York terecht te komen. Brandweerwagens en ziekenauto’s die langs komen, laten nog steeds even de sirene horen als eerbetoon aan hun overleden collega’s.

Vervolgens een tour door de Chinese buurt. China Town doet zijn naam eer aan. Of het lijkt op het echte China weten wij niet, maar dat we kunnen ons nu wel voorstellen hoe het in China zou moeten zijn. Kleine winkeltjes, vol gepakt met te veel spulletjes. Maar ook moderne zaken met dure artikelen zoals sieraden. Marktkraampjes met fruit en vruchten die je niet op andere plaatsen vindt in deze stad. De geuren de eigen taal, het is een speciaal stukje New York.

Inmiddels is de middag goeddeels verstreken. De terugweg wordt aanvaard. Dan blijkt dat die toch echt langer is dan de heenweg . Kunnen we ook een alternatief vinden voor de ‘benenwagen’? Let’s try the metro. Maar ja hoe gaat dat. Op een druk plein, boven op een metrostation, hebben we een paar mensen geïnterviewd. Daaruit blijkt dat het op zich niet zo moeilijk is. Je gaat naar beneden, daar vindt je een mevrouw achter een balie, die kaartjes verkoopt.

Met de kaartjes kun je de metro in en verschillende kanten op zo bleek. Maar ook in de metro zijn vriendelijke mensen die je kunnen uitleggen vanaf welk spoor de metro vertrekt die ons weer terug zou brengen bij Central Park. Voor $2.40 per rit kom je onder heel Manhattan door. Voor ons ging dit vele malen sneller dan bovengronds.

Een station te ver kwamen we weer boven de grond. Net als wanneer je een tijdje in de wolken hebt gevlogen (met instructeur) en je er weer onderuit duikt, moesten wij ook hier even oriënteren waar we waren.

Vanaf het Central Park kenden we de weg naar het hotel. Op deze route kwamen we weer langs de supermarkt waar we vanmorgen al het ontbijt hadden genuttigd. Toen we hier nog een paar dingetjes voor de volgende dag hadden ingekocht, kwamen we erachter dat je hier ook prima een warm diner kon kopen. Vanaf een groot warm buffet in het midden van de winkel worden voldoende lekkere dingen aangeboden. Na geïnformeerd te hebben hoe e.e.a. werkt, hebben we maar besloten de dag af te sluiten waar we em waren begonnen, in de supermarkt.

• 02 September 2009 - 06:12

Jefta:

Hey pa en ma,
    Ziet er goed uit hoor. Leuk zo'n opa en oma in het grote NY :P beetje over de jetlag? Ben benieuwd naar de rest :) central park nog in?
    liefs Jef

• 02 September 2009 - 06:13

Elja:

Goedemorgen,

Jullie zijn op dit moment vast nog in diepe rust. (08.00 Nederlandse tijd) Wat een belevenis al die bekende plaatsen te zien. Heel leuk.
    Lopen de schoenen goed?
    Wij gaan een paar dagen naar Bergen aan Zee; op jullie aanraden naar het Victoria hotel.
    Gisteravond lekker ge-bbq
    in t Haantje, was gezellig.
    Nog veel plezier en tot de volgende keer maar weer.

groetjes Elja

• 02 September 2009 - 06:21

Joke:

Hey, leuke foto op Wallstreet, ontbijten in de supermarkt. Heel amerikaans. Als jullie nog maar terugkomen. Fijne tijd. Liefs ook van Sybe, Joke

• 02 September 2009 - 06:41

Wijpkemaatjes:

Wat ontzettend leuk om weer wat te lezen over jullie belevenissen. Aan de foto's te zien hebben jullie het prima naar je zin. Staat mama goed, the States :) En wie weet volgend jaar een reis naar China om te checken of het overeenkomt met Chinatown?! ;)

Have fun! En alvast een goede reis naar San Fransisco gewenst.

X van ons

• 02 September 2009 - 09:27

Peggy:

Wat gezellig om via het dagboek en de foto's een beetje met jullie mee te kunnen reizen! Geniet ervan en groeten aan oom Jap(later).
    Liefs,
    Peggy

• 02 September 2009 - 19:48

Eelco En Melody:

wij zijn net thuis van een nachtjeweg.nl in Noordwijk en vandaag de heledag in Duinrell geweest!!:D we kwamen aan bij duinrell (en zouden alleen gaan zwemmen) komt er een vrouw naar ons toe met 2 vrijkaartjes voor het atractie park!wat een geluk!! dus voor 10 euro zijn eelco en ik van 10.30 tot 17.00 uur in zwembad en park duinrell geweest!! GOED HE! haha

ERG LEUK om bij thuiskomst weer een verhaal van jullie te lezen en erg leuke foto's! heel plezier nog gewenst!! en ik mis jullie nu eigenlijk al :(

Knuffel Mel & eelco

• 03 September 2009 - 15:06

Omi...........:

hoi,we genieten volop,vandaag slecht weer we rommelen wat aan fijn dat jullie zo genieten. is het mooi weer? liefs omiiiiiiiii