De langste dag - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Jens Akker - WaarBenJij.nu De langste dag - Reisverslag uit New York, Verenigde Staten van Jens Akker - WaarBenJij.nu

De langste dag

Blijf op de hoogte en volg Jens

31 Augustus 2009 | Verenigde Staten, New York

Zondag 30 augustus 2009

Na alle checklisten te hebben afgewerkt gingen we de avond daarvoor met een gerust gevoel naar bed. De wekker stond op 03.00 uur. Het begin van een lange dag. Om vier uur reden we Ommen binnen. Even bellen met Eelco en Melody dat we er aan komen.

De rit naar Schiphol verliep prima. Ook al was het nog vroeg, er werd al gezellig gekeuveld. Veertien dagen eerder hadden we Janno en Talitha opgepikt op Schiphol, die terug kwamen van 6 weken Brazilië. Toen kwam dat sterke gevoel van ‘ Ik wil ook weg’ al bij ons op. Twee weken zijn zo voorbij, zo bleek.

Op Schiphol hebben we de bagage gedropt en zijn we op zoek gegaan naar een lekkere bak koffie. Rond zeven uur zijn we ons gaan voorbeiden op het afscheid van Eel en Mel en van Nederland. Een dike kus, een ferme hug en vervolgens door de douane naar de gate. Ons vakantie gevoel begon te komen. Paspoort controle verliep zonder mankeren. Ook de security check bij de gate, inclusief interview, verliep prima. We gingen aan boord van een, voor ons idee wat klein vliegtuig voor die lange vlucht over de plas.

De vlucht van 8 uur verliep prima (boven verwachting ). Dan zie je maar weer ‘ time flies’. Tijd is ook geld, want voor maar een paar honderd Euro, vlieg je 6 uur terug in de tijd. Dat betekende dat onze vlucht in feite maar een kleine drie uur heeft geduurd. Amazing dat je in die tijd twee films kunt zien. Het blijft een wonderbaarlijke ervaring dat vliegen.

Om een uur waren we door de douane en hebben we ons vervoegd bij de Ground Transportation Desk. Daar konden we een Shuttle Bus regelen die ons na onze eerste rondrit door New York afleverde bij het hotel, Central Park (CP) op Manhattan. Veels te vroeg natuurlijk, want onze kamer was nog niet gereed. We konden de koffers afgeven en met onze handbagage de stad in. Eerst maar naar ’t park. De juffrouw van het hotel wees ons de weg, and off we went.

We hadden ons ingelezen over de Big Apple en veel was herkenbaar, maar het blijft een aparte ervaring. Het is hetzelfde als opa/oma worden. Je hoort veel oude mensen daarover verhalen, maar je moet het echt zelf meemaken om te ontdekken dat het echt waar is. We hebben onze ogen uit gekeken. Een groot festijn van bezigheid. Muziek maken, wandelen, skaten, ijs eten (en meer), joggen (in allerlei stijlen), speeltuin spelen, dieren bekijken in de dierentuin, motor skeuren in de stad, rondtoeren in de bus, in een fietskar of in een koetsje, te veel om op te noemen wat er zoal op een zondagmiddag in New York gebeurt. Aan eten is er geen gebrek. Overal wordt geBBQd en staat wel een koelkast, waar een vriendelijke jongeman voor twee dollar een heerlijk koel drankje uit te voorschijn haalt. We hebben ons dinner bijeengewandeld door de stad. Het dinner was net als de bevolking in New York, multi culti.

Na ons heerlijk eten hebben we het actieve leven weer opgepakt door een rijtour te nemen door het park. Het stel heeft zich laten rondrijden in een witte koets door New York. Bijna net zo decadent als met het vliegtuig naar Ameland. De chauffeur had er een dagtaak aan. Zomers en ’s winters werd het paard van stal gehaald en rondritten zijn er het hele jaar door. Na betaling en het geven van een tip hebben we ons neergezet op een bankje langs een grote straat en genoten van het uitzicht.

Even na vieren konden we onze kamer op de twintigste verdieping betrekken. Super. Eindelijk een douche en schone kleren en even liggen op dat grote bed. De verleiding was er om te blijven liggen. In Nederland gingen de mensen immers ook naar bed. Maar we hebben ons weer op de been gehesen en zijn de avond op Broadway ingewandeld. Het eerste wat opvalt is de enorme reclameverlichting. Je wordt er zowat onder bedolven. En wat een mensenmassa’s. Een van de populaire activiteiten was het in grote groepen gezamenlijk over de weg lopen wanneer een verlichte witte hand zichtbaar werd. Werd het handje rood, dan moest je maken dat je aan de kant kwam, want dan kwamen de vele gele auto’s weer voor langs.

Om tien uur ’s avonds waren we weer terug op onze kamer en ging het licht uit. De man met de beide hamers was langs geweest en we hadden het idee dat we die dag wel heel veel hadden beleefd. We gingen slapen met een voldaan gevoel in een king size bed.

• 31 Augustus 2009 - 13:07

Oma:

moi,hier alles oe oe enlekker koelopa verft ik pluk heel veelbramen hondje geniet van 10tot9geslapen,in hetnieuwe gebouw bij ons zondag geeten heel lekker pasop je knipke endenkgauwtom fiske kus omiiiiiiiiiiii

• 31 Augustus 2009 - 15:46

Elja:

Hey lieve mensen,

Zo te lezen hebben jullie het erg naar je zin. Het was wel een heel heel heel heel hele lange dag hè. (om in de termen van Jochum Meijer te spreken)Leuk dat je nu alles eens met eigen ogen ziet wat je normaal allemaal op tv ziet.
    Leuk dat je weer een site hebt en ben benieuwd naar de rest van het verslag.
    Geniet er van, groetjes Jan en Elja

• 31 Augustus 2009 - 16:01

Eelco & Melody:

Zelfs ik zei gister om 17.00 uur tegen eelco is het nog maar 17.00 uur?? wat een lange dag! :D
    erg leuk om nu al een verhaal van jullie te lezen! en bedankt voor jullie sms dat jullie waren aangekomen!
    Moet ik de schiphol foto;s nog mailen?
    heeeeeeeeeeeeel veel plezier nog en tot het volgende verhaal :)

Knuffel Mel en Eel

• 31 Augustus 2009 - 19:09

Wijpkemaatjes:

Goed te lezen dat jullie zo genieten!! We zijn best een beetje jaloers... ;) David heeft vandaag in geuren en kleuren aan opa en oma yesyes verteld dat zijn andere opa en oma in het vliegtuig naar Amerika zijn. Hij snapte er niets van dat ook zijn andere opa en oma dat binnenkort gaan doen :). We zijn benieuwd naar de rest van jullie belevenissen! Dikke kus van ons X

• 31 Augustus 2009 - 19:29

Jan:

Niet overdrijven hé, zo'n stukkie vliegen. Vanuit LA terug is pas lang;)

groetjes en veel plezier.

• 01 September 2009 - 06:51

Omiiiiiiiiii:

hoi,we gaanfietsen broodje met ei mee niet werken gisteren klompen wer voor d dag gehaald enloopstokken enz enz bruggetjes geverfd de wasenkussen naaien ook leuk werkje we genieten vol op en jullie ook wat mooi doi opa haald nog even spikers uit planke pas op en wees laif veur foske knuffel omiiiiiiii

• 01 September 2009 - 12:56

Janno:

WOw, mn moeder in NY!! Het moet niet bizarer (?) worden...

• 01 September 2009 - 14:17

Marjolein Weima:

Hello there,

Wow, wat gaaf dat jullie echt in een koetsie door New York reden. Wat je altijd al op t.v. ziet en nu dan gewoon maar met oeze eigen buur`n erin. Hartsikke leuk ook om alles te lezen en zo jullie te kunnen volgen. Nog heel veel plezier gewenst.
    Greetz Marjolein Andre
    Juliette en frederique