Busreis (1e) door Brazilie
Blijf op de hoogte en volg Jens
15 Juni 2007 | Brazilië, Belo Horizonte
´s Avonds om 7 uur stapten we van boord in Angra dos Reis. Een aantal dingen waren belangrijk. We moesten geld uit de muur hebben en avondeten voor dat we nacht in de bus zouden doorbrengen zou ook wel mooi zijn.
Geld uit de muur ging prima, in tegenstelling tot onze eerdere ervaringen in Rio. Het maximum bedrag was wat lager, maar we hadden weer voldoende geld om de komende dagen door te komen. Voor ons avondeten hadden Janno en Talitha een leuke hamburgertent (Mc Donalds look a like) gevonden, waar we ons tegoed gedaan hebben aan diverse lekkere burgers met patat.
Om bij het busstation van Angra te komen hadden we taxi´s nodig, lopen was te ver. Die bleken in een rij op wacht te staan naast de hamburgertent. Dus dat was snel geregeld. Zaten we lekker te eten op terras, terwijl de taxi´s al stonden te wachten. Super! Voor een gering bedrag brachten 3 taxi´s het hele gezelschap na de maaltijd op het busstation. Alle personen konden er makkelijk in. Het aantal koffers was wel wat groot (en de koffers zelf ook:-)). Om te voorkomen dat we voor 1 koffer nog een taxi moesten huren, hebben we van de laatste taxi de achterklep maar open gelaten. Het was tenslotten maar een paar minuten rijden. Onderweg hebik de bovenste koffer maar vast gehouden en dat ging prima. We waren ruim op tijd op het station. Daar moesten we weer een formulier invullen, alsof het een binnenlandse vlucht was. In Brazilie hoden ze van formulieren.
Om half acht ´s avonds zijn we vertrokken, in een super comfortabele bus (not joking). We zaten hoog en droog en de stoelen konden in een riante slaapstand. De buschauffeur die ons de eerste etappe vervoerde deed zijn uiterste best om het inderdaad op een binnelandse vlucht te laten lijken. Skeuren alsof het op het cirquit van Zandvoort was. Soms met piepende banden door de (haarspeld-)bocht. We bleven goed in beweging. Dan weer links in de stoel, dan weer rechts in de stoel. Nooit geweten dat een Mercedes touring car zo vast op de weg lag. Onderweg werden diverse stops gemaakt. Soms om mensen op te pikken of soms om koffie te drinken en naar de wc te kunnen. Sjanie vertelde me dat ik de eerste stop niet had meegemaakt. Toen ze me vanmorgen beschreef hoe het daar eruit zag bleek dat echt waar. Lekker vast geslapen dus. Een volgende stop kan ik me wel herinneren. Gelukkig waren daar wc´s. Ik dacht: ´daar moet ik nu maar heen, anders gebeuren er ongelukken´. Of het de hamburger was of het warme weer van de vorige dag, ik weet het niet, maar ik heb behoorlijke problemen met de ingewanden. Zal wel weer over gaan voor het eind van de vakantie, maar vanavond gaan de naar een BBQ-tent en dan zou ik toch wel wat willen eten.
In de loop van de ochtend kwam ik er achter waarom die bussen ´s nachts rijden. We zijn door diverse kleine plaatjes gereden vlak voor de voorgevels van de winkels langs. Als je datzelfde traject overdag wilt afleggen, dan kom je er met zo´n grote bus helemaal niet door. ´s Morgens om half zeven loopt er al weer veel volk op straat. Kraampjes worden opgezet en mensen gaan waarschijnlijk al aan´t werk. Op het busstation van Belo Horizonte werden we opgewacht door vrienden van Janno en Talitha, die ons met een VW-bus en een voor mij onbekende auto naar onze nieuwe verblijfplaats zouden brengen. We hebben gezien hoe ´s morgens het verkeer van deze miljoenen stad al vroeg op gang komt. Rijden hier vergt een portie lef. Gewoon je auto ervoor zetten, wanneer je denkt dat je er tussen kan. Continue allert zijn en met de stroom mee rijden de goede kant op. Neem je de verkeerde afslag, dan ben je zuur. Zie dan maar weer ´on track´ te komen. Deed me denken aan het rijden in Bethlehem, waar we al toeterend ons door het verkeer moesten bewegen, daar waar ongeschreven regels boven de theoretische regels gaan.
Vanmorgen vroeg hebben we lekker ontbeten op de veranda van ons nieuwe onderkomen. Even wat inkopen uit de supermarkt en we hadden een heerlijk ontbijt op tafel. Mango ijs is lekker (vooral bij melody in de winkel), maar echte mango´s zijn ook heel lekker. Nadat we onze kamers hadden ingericht hebben we nog even onze ogen dicht gedaan. Vanmiddag zijn drie dames, waaronder de bruid, naar de manicure geweest om de nagels te laten doen. Verder hebben we al gezwommen in het zwembad achter ons huis. Beetje koud, maar wel lekker!
Straks gaan we uit eten in de stad. Dan ontmoeten we ook Vitor en zijn ouders, die hier dit weekend ook in de stad zijn om de bruiloft van Janno en Talitha mee te vieren. Morgen is de grote dag (voor de tweede keer:-)). Dan hebben we weer een touwplechtigheid in de tuin van een groot landhuis in de buurt van Belo Horizonte. Ik hoop dat mijn pak dan weer uit de kreukels is. Zal wel warm worden met stropdas. Zwembroek eronder aan, want ´s middags kan er gezwommen worden en ´s avonds zal het wel weer BBQ worden.
Tot later,
groeten uit Brasil,
Jens
Tip: Zie ook http://dagboek.heartsound.nl/ onder dagboek van een zendeling, voor een ander verslag van Ronald de vader van Talitha
Tip2: filmpje over Janno en Ta op http://www.youtube.com/watch?v=2PRB8Fiq-6Q
16 Juni 2007 - 05:06
Joke DeVos:
Hoi Jens en Sjanie,
Wat een mooi foto van Sjanie en Janno. Je kunt zien dat jullie genieten. Vandaag nog een druk dagje en dan gaan wij morgen op vakantie. Ik weet niet of we in staat zullen zijn om jullie reis te volgen maar dan lezen we het als we terug zijn. Nog een hele fijne vakantie verder. Groetjes aan
'Opa en oma'.
Liefs ook van Sybe,
Joke -
16 Juni 2007 - 08:03
Melody:
weer vanuit mn stage!
haha
wat super leuk om de foto;s te bekijken! vandaag is de 2e grote dag voor janno en talitha! HOERAA!! en ik zit gewoon in het koude nederland op mn werk! heeeel veel plezier vandaag en geniet ervan! ik denk aan jullie!
hoop dat er gauw foto;s op komen en doe vitor en zijn ouders de groeten!!
we love you! knuffel Melody en Eelco -
16 Juni 2007 - 10:44
Jasper & Debbie:
Hi vakantiegangers!!
Wat leuk om weer zo'n uitgebreid verslag te lezen. Mooie foto's ook, met name die van op de boot. Ben wel een beetje jaloers... :)
Heel veel plezier vandaag. Vandaag is voor onze andere familie ook een leuke dag. Joris krijgt namelijk zijn Bul en is gisteren 30 geworden (no comment... :)).
Geniet er maar lekker van en de hartelijke groeten aan iedereen daar!!
Liefs,
De Wijpkemaatjes