Typisch Nederlands
Blijf op de hoogte en volg Jens
27 Juni 2007 | Brazilië, Niterói
Na onze aankomst in de pousada in Niterói, hebben we heerlijk geslapen in onze mooie kamers. Een fijne douche, een waaier aan het plafond, airconditioning, zwembad, internet, alles is aanwezig.
Toen we wakker werden de volgende ochtend hoorden we een typisch Nederlands geluid, een geluid wat we nog niet eerder in Brazilië hadden gehoord. REGEN! Donkere wolken dreven over en we moesten ons ontbijt op de veranda nuttigen, onder de overkapping.
In de loop van de morgen klaarde het al weer op en konden Sjanie en ik op de fiets (ook typisch Nederlands) de omgeving verkennen. Supermarkt gezocht en het strand verkend. Er staan hier leuke optrekjes. Kleine kasteeltjes, met uitzicht op zee. wat dat betreft zitten we hier in het Braziliaanse Wassenaar. Wat je hier extra hebt, is een politiepost met slagbomen (die overigens open staan) aan het begin van de wijk. Verder hangen er overal camara´s, zodat je hier ook ´s avonds over straat kunt. Op onze mauntainbikes moesten we laveren tussen de plassen op de grond vanwege het ontbreken van spatborden. Maar ja daar ben je zo aan gewend, dan vergeet je wel eens om een plas heen te rijden. Opa en oma hebben te voet de omgeving verkend en verder hebben we die middag lekker geluierd en gelezen rond het zwembad.
Het beheerdersechtpaar, Nelson en Roberta, zijn bijzonder aardige mensen, die ons zeer gastvrij verzorgen. Het is alsof we bij hen op visite zijn. Doordat Nelson o.a. Duits en Engels kan spreken, kan hij opa en oma ook goed volgen. Aangevuld met gebarentaal is het hier voor ons vieren goed te doen voor wat betreft de communicatie.
Maandagavond hebben we direct de ´menukaart´ van deze pousada geprobeert. Deze bestaat uit een bord onder een afdak, waarop de twee dagmenu´s staan vermeld. Makkelijk kiezen dus en elke dag weer nieuw. IJs of koffie of allebeide. SUPER! Na het eten, wat we hier niet al te vroeg doen, is het al donker. Nog even lekker in de tuin zitten en niet te laat naar bed. Heerlijk slapen. Maandagavond duurde het nog even voordat we gingen slapen. Verhalen van vroeger deden de avond langer duuren.
Greetz,
Jens
27 Juni 2007 - 15:17
Ruben:
bedankt voor het kaartje dat jullie hebben gestuurt naar dikky
ik verlang er alweer na dat jullie thuis komen opa en oma -
27 Juni 2007 - 15:42
Janno En Talitha:
Hey,
Heerlijke plek zo te horen! Lijkt ons ook wel wat Lekker dat het zo veilig voelt!
Geniet er van!!!